Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка PexelsGazpromneft-Aero, операторът на бизнеса с авиационни горива на

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка PexelsGazpromneft-Aero, операторът на бизнеса с авиационни горива на
Коментари Харесай

Газпром нефт разработи платформа за по-бързо зареждане на самолети с гориво

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Снимка Pexels

Gazpromneft-Aero, операторът на бизнеса с авиационни горива на Gazprom Neft, създаде и внедри лична блокчейн платформа Smart Fuel, която разрешава цифровизиране и ускорение на редица процеси в сегмента за зареждане на самолети, оповестиха от компанията.

„ Дигиталната услуга разрешава на доставчика на гориво и самолетните компании да преминат напълно към електронно обикаляне на първоначални документи, да откажат 100% предплатено заплащане за гориво и да правят заплащания за гориво в границите на 15 секунди по време на зареждането “, се споделя в известието.

Компанията акцентира, че едно от преимуществата на тази технология е, че тя изцяло изключва директния контакт сред екипажа на самолета и наземния личен състав.
„ Бяхме първите измежду фирмите за авиационни горива в Русия, които пуснаха цифрова услуга, основана на технологията блокчейн, която доста форсира взаимните сетълменти с нашите клиенти. Сега самолетните компании не би трябвало да вършат авансово заплащане, те могат да правят взаимни разплащания по време на зареждане с гориво на самолета. По този метод се покачва равнището на сигурност на финансовите транзакции и понижават общите разноски за процеса на зареждане с гориво “, сподели Дмитрий Корпачев, началник на отдела за външни продажби на " Газпромнефт-Аеро ", чиито думи са представени в известието.
Той добави, че тази година компанията възнамерява да мащабира платформата посредством въвеждане на блокчейн калкулации на редица интернационалните летища в Русия, където работят комплексите за зареждане на Газпром петрол. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР